Nieuws


‘De stad van de toekomst door de ogen van professionals’

“De stad van de toekomst begint met nieuwsgierigheid. Nieuwsgierig zijn naar wat er komen gaat en wat er anders zal zijn over een x-aantal jaar. In mijn ogen is de toekomst voor een groot deel maakbaar. Als je tenminste niet blijft afwachten, maar uitdagingen aan durft te gaan. Ik vind het enorm interessant om mijn omgeving waar te nemen, erover na te denken en verbindingen te leggen. Innovatieve ideeën kunnen dan zomaar uit het niets ontstaan.” – Julie van den Boorn, Sustainable product designer bij Pour Product.

Lees verder…

SEMINAR: Circular Economy & IT

Please join: November 22 next: Seminar Circular Economy & IT!

Curious about the last IT-developments in the circular economy?
A sneak peak into concrete applications and use cases?

Get inspired by the stories of:

Learn what IT can do for your circular ambitions!

CIRMAR

Circular Economy & IT Event 22-11-2018

Een circulaire economie kan niet zonder adequate IT-applicaties. Ondersteuning van het materials passport, het samenbrengen van materialen en grondstoffen in een materials bank, ondersteuning van retourlogistiek, het meetbaar maken en visualiseren van de positieve impact van circulaire producten en acties op onder andere de Sustainable Development Goals van de VN.

Op 22 november willen we hier samen met u dieper op ingaan. Na een strategische key note beschouwing zoomen we in op ontwikkelingen in de circulaire economie en de onlosmakelijke, noodzakelijke ondersteuning en kadering van specifieke applicaties in een IT-architectuur. Vervolgens laten we vooral gebruikers aan het woord over hun ervaringen met C_passport®, C_bank®, Caspar, C_reverse en C_dashboard®. Alleen de doener leert! Graag nodigen wij u uit om ervaringen in de praktijk met elkaar te komen delen.

No circular economy without adequate IT applications. Support of a materials passport, joining (raw) materials in a materials bank, reverse logistics support, quantify and visualize the positive impact of circular products and actions to the UN Sustainable Development Goals.

We would be honored to elaborate on these themes together with you on Novermber 22 next. After a strategic key note consideration we will zoom in on the latest developments in the circular economy and the inseparable and necessary support and framework of specific applications in an IT architecture. Then we especially give the floor to users to share their experiences with C_passport®, C_bank®, Caspar, C_reverse and C_dashboard®. Just learning by doing! We kindly invite you to join.

Inspireren en uitdagen

De vakanties zijn begonnen. Graag blikken we even terug op het afgelopen studiejaar, waarin net als in voorgaande jaren weer een grote groep stagiaires zich op een uitgebreid scala aan onderwerpen heeft gestort. Ponthus, FBBasic en Mediatastisch, met al hun samenwerkingsverbanden, dagen elk semester nieuwe stagiaires en afstudeerders, -WO, HBO en MBO- uit om onderwerpen uit te diepen en te ontwikkelen. Dat gebeurt allemaal aan onze (Circularity) Campus in Sittard. Creëren van innovatie en werkgelegenheid is hierbij de leidraad. Jonge mensen en ervaren rotten nieuwsgierig maken, uitdagen en verder helpen in de ontwikkeling!

Een greep uit de onderwerpen die het afgelopen studiejaar door zo’n 18 studenten zijn uitgewerkt (vijf van hen waren afstudeerders).

Op het gebied van Duurzame Inzetbaarheid is een E-Learning tool ontwikkeld en inmiddels in gebruik bij klanten. Voor onze applicaties ter ondersteuning van de circulaire economie zijn nieuwe (business)concepten, maar ook nieuwe en aanvullende software ontwikkeld zoals C_passport®, C_bank en C_reverse, producten van ons dochterbedrijf Cirmar.

Tal van dashboard tools zijn bedacht en doorontwikkeld, voor de vastgoedmarkt, voor Duurzame Inzetbaarheid (SID), maar ook voor de koppeling van duurzaamheids-KPI’s aan de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties (C_dashboard®), inclusief de praktische toepassing bij klanten.

Een groep studenten heeft zich mogen uitleven op een aantal bijzondere website uitdagingen. Zo hebben zij voor verschillende klanten uiteenlopende websites en webshops met diverse functionaliteiten gecreëerd en is er tot slot een site voor vraag en aanbod van ICT-projecten in ontwikkeling.

Een ander team heeft een prototype van een Blockchain voor de identificatie van herwonnen grondstoffen ontwikkeld. Daarnaast is er ook een business case uitgewerkt voor het herwinnen van textielvezels voor een vervolgtoepassing in plaatmateriaal.

Uiteraard is er tegelijkertijd gewerkt aan de fundamenten van de organisaties, zoals diverse informatieanalyses, inweven van GDPR en het inregelen en borgen van internal control voor de dashboards.

Romy heeft gewerkt aan het inzichtelijk maken en verankeren van bedrijfs- en informatieprocessen van de klant, als basis om tot verdere stappen te komen. Zij is inmiddels ons team komen versterken.

“Ponthus daagt je uit om het beste uit jezelf te halen en daarnaast het beste resultaat voor de klant te realiseren” – Romy Posthuma

Marko heeft de implementatie van een E-Learning tool succesvol bij een klant geïmplementeerd en is ook toegetreden tot het team.

“Bij Ponthus kies je zelf een passende stageopdracht bij een klant. Zo leer je de praktijk pas écht kennen” – Marko Pavic

We blikken terug op een fantastische samenwerking met onze opleidingspartners en zien uit naar het komend studiejaar wanneer wederom 9 stagiaires staan te popelen om te mogen starten.

Voor iedereen die heeft bijgedragen aan al deze successen een fantastische zomervakantie toegewenst! Daarnaast wensen wij onze studenten veel succes bij het vervolg van de studies of het starten met een baan. We zijn trots om te mogen aankondigen dat we vijf van deze studenten mogen verwelkomen als collega’s! Zo geven we inhoud aan onze leidraad: het creëren van innovatie en werkgelegenheid!

Blockchain Symposium Zuyd

Vandaag heeft een groep studenten van de Zuyd Hogeschool een Blockchain oplossing gepresenteerd tijdens het Blockchain Symposium op de Brightlands Smart Services Campus.

Het evenement vond plaats op 10 juli met onder andere lectoren Martijn Zoet en Roger Bemelmans.

De studenten werkten aan een opdracht van Cirmar en Ponthus voor klant Veolia.

Limburg Circulair is trots op de prestatie van de studenten!

Samenwerking Oostwegel Collection en Pōur

Afgeschreven bedrijfskleding eindigt vaak op de vuilnisbelt of in een verbrandingsoven, maar niet bij Oostwegel Collection. Deze week is door de medewerkers 600 kilo oude kleding ingeleverd, denk hierbij aan broeken, overhemden, colberts, gilets, rokken en dassen.

Recyclen van oude bedrijfskleding
Aangezien de medewerkers in de vier huizen van Oostwegel Collection allemaal nieuwe kleding hebben gekregen is er gezocht naar een duurzame manier om de oude kleding te recyclen. De vele kilo’s kleding worden in samenwerking met Pōur Product omgezet in dagelijkse gebruiksvoorwerpen, zoals draagtassen en rugzakken.
Camille Oostwegel kr., Directeur Business Development, zegt: “Duurzaamheid is een belangrijk onderdeel van onze bedrijfscultuur en dit initiatief past goed in ons duurzaamheidsbeleid dat wij ‘Samen maken wij de toekomst’ noemen. Het idee van deze specifieke herbestemming is ontstaan doordat mijn zus, Franςoise, wist dat een voormalige studiegenoot producten ontwikkelt uit onder andere gerecyclede werkkleding.”

Van bedrijfskleding tot kerstcadeau
Designer Julie van den Boorn van Pōur Product werkt nu samen met Franςoise Oostwegel aan het ontwerp van een item dat de medewerkers later in het jaar terug zullen krijgen in de vorm van een kerstcadeau. Een mooi voorbeeld van een vervolgtoepassing voor de werkkleding zijn de producten van Pōur. Julie van den Boorn, de drijvende kracht achter pourproduct.com: “Fantastisch om te zien dat een organisatie die gaat voor pure waarden aansluit bij ons initiatief om design en materiaalbehoud te verbinden.”

“Wij zijn blij dat we een goede bestemming hebben gevonden voor de oude kleding waarmee we een bijdrage doen aan creativiteit, sociale werkvoorziening en ook de afvalberg niet verder doen groeien”, zegt Camille Oostwegel jr.

Over Oostwegel Collection
Oostwegel Collection is een Limburgs familiebedrijf dat staat voor inspirerend vakmanschap en gastvrijheid. Deze drie begrippen worden tot leven gebracht door drie pijlers: mens, locatie en gastronomie. Camille Oostwegel sr. begon in 1980 met veel passie en zorg aan het restaureren van Rijksmonumenten en inmiddels bestaat de onderneming uit de volgende huizen: Château Neercanne, Winselerhof, Château St. Gerlach en Kruisherenhotel Maastricht. Meer informatie.

Over Pōur Product
Pōur is een Nederlands merk dat circulair design van de hoogste kwaliteit creëert. Gemaakt met eer in Nederland, onder andere door mensen in de sociale werkvoorziening. De producten worden vervaardigd uit 100% herwonnen grondstoffen, bijvoorbeeld uit werkkleding. Door circulaire design-principes te hanteren, promoot Pōur een circulaire transitie en creëert duurzaam design van de hoogste kwaliteit. Meer informatie.

 

Pour bij National Safety At Work Event

Op donderdag 15 maart is het zover, de 11e editie van het National Safety at Work Event (NSWE).
De Van Nelle Fabriek in Rotterdam is het decor voor een dag met volledige focus op veilig werken.
Het, voor deelnemers, kosteloze evenement waar de veiligheid & gezondheid van mensen centraal staat!
Het doel? Concrete oplossingen mee geven die iedereen helpen samen een stap te zetten waarbij je het verschil maakt, veilig en duurzaam.

Pōur is ook aanwezig om haar tassen te showen aan de aanwezigen.
Pōur weerlegt het concept van afval en wilt mensen inspireren om hernieuwbare materialen een onderdeel van hun leven te laten worden.
‘Herontwerpen van het bestaande’.

Ga voor meer informatie over het evenement naar:

https://www.nswe.nl/

Ga voor meer informatie over de circulaire design producten van Pōur naar:

www.pourproduct.com

 

Ontvang 10% korting op uw unieke, circulaire Põur tas!

Lever op donderdag 15 maart bij binnenkomst in de Van Nelle Fabriek uw oude persoonlijke beschermingsmiddel(en) in, in één van de cages.
U ontvangt direct uw kortingsvoucher.
Tegen inlevering van deze voucher ontvangt u 10% korting op uw aankoop van een unieke, circulaire tas van Põur !

Põur is een Nederlands merk dat circulair design creëert met herwonnen grondstoffen.
Gemaakt met eer in Nederland, door mensen met een bijzondere plek op de arbeidsmarkt.

 

NSWE
National Safety at Work Event, het evenement dat bijdraagt mensen veilig & gezond te laten werken.
Ons doel is concrete oplossingen mee te geven die iedereen helpen samen een stap te zetten waarbij je het verschil maakt, veilig en duurzaam.
Klik hier voor meer informatie over het NSWE.

Circulair Café: the aftermovie

Bekijk hieronder de aftermovie van het Circulair Café!

Pōur: Redesign the existing

“Wat moet je met werkkleding die niet meer gebruikt kan worden omdat een bedrijf zijn logo heeft aangepast of gaat fuseren? In plaats van alle kleding tegen betaling naar de verbrandingsoven te sturen, neemt tassenmerk Pōur het graag over.
De bedrijfsbloezen, -pakken, -pantalons en -overalls worden in een sociale werkplaats ontdaan van eventuele logo’s en krijgen een tweede leven als totebag, duffeltas of backpack.” – Volkskrant Magazine.

Wil jij kans maken op een van de tassen van Pōur? Doe dan snel mee aan de winactie van Volkskrant Magazine!

Pōur is een Nederlands merk dat circulair design van de hoogste kwaliteit creëert.
Het merk weerlegt het concept van afval.
Pōur wil mensen inspireren om hernieuwbare materialen een onderdeel van hun leven te laten worden.

Benieuwd naar het aanbod van Pōur? Bekijk dan snel de webshop!