Nieuws


Tricorp implementeert applicaties Cirmar

Cirmar heeft de implementatie van C_passport®, C_bank® en C_dashboard® bij Tricorp gerealiseerd!

Cirmar ondersteunt Tricorp in hun missie om circulaire werkkleding te produceren. Tricorp maakt de transitie naar een circulaire collectie.

De applicaties helpen Tricorp om een ​​productsamenstelling te identificeren, hun waardevolle circulaire producten te herbergen en hun voortgang te volgen bij het bereiken van duurzaamheidsdoelstellingen.

Voor meer informatie over Tricorp: https://www.tricorp.com/en/home
Voor meer informatie over Cirmar: https://cirmar.com/

SAVE THE DATE: SEMINAR CE&IT!

Benieuwd wat de combinatie van IT en Circulaire Economie voor uw organisatie kan betekenen? Bezoek ons seminar op 16 mei te Amsterdam!

Schrijf je in via EVENTBRITE

Wij hopen u te mogen begroeten.

 

Auditoren buigen zich over de Circulaire Economie!

Ruim 160 ISO auditoren, verbonden aan SCCM, sparren met FBBasic en Cirmar over de circulaire economie.
Hoe kan dit transitie-onderwerp worden doorvertaald naar de dagelijkse audit-prakijk?

Frans Beckers FBBasic Cirmar Circulaire Economie

Redesign the existing

Mooie combi: eindejaarsgeschenk van partner Oostwegel Collection voor partner ExtremelySafe ontworpen en gemaakt door onze pourproduct.com! Redesign the existing!

 

Seminar Circular Economy & IT

Gisteren vond het seminar Circular Economy & IT plaats op de Circularity Campus te Sittard.
Het seminar is georganiseerd door Cirmar, een joint venture tussen FBBasic en Ponthus.

De dag stond volledig in het teken van de laatste IT-ontwikkelingen in de circulaire economie en hoe Cirmar samen met haar klanten hier het voortouw in neemt.
Het seminar gaf antwoord op de vraag hoe slimme applicaties de circulaire transitie versnellen.

De gasten werden hartelijk ontvangen met heerlijke Limburgse vlaai, waarna ze op ontdekkingsreis werden meegenomen langs de mooie initiatieven en oplossingen op de campus.

Het programma bestond uit een combinatie van interne sprekers en gastsprekers. Middels een quiz, interessante presentaties, DEMO’s, discussies en testimonials van
Returnity, WEPA, Schijvens Corporate Fashion en Emma Safety Footwear zijn verschillende IT-oplossingen uitgebreid besproken.

Tevreden blikken we terug op een inspirerende middag.

Frans Beckers: “Veel positieve feedback op onze concrete IT-oplossingen”.

‘De stad van de toekomst door de ogen van professionals’

“De stad van de toekomst begint met nieuwsgierigheid. Nieuwsgierig zijn naar wat er komen gaat en wat er anders zal zijn over een x-aantal jaar. In mijn ogen is de toekomst voor een groot deel maakbaar. Als je tenminste niet blijft afwachten, maar uitdagingen aan durft te gaan. Ik vind het enorm interessant om mijn omgeving waar te nemen, erover na te denken en verbindingen te leggen. Innovatieve ideeën kunnen dan zomaar uit het niets ontstaan.” – Julie van den Boorn, Sustainable product designer bij Pour Product.

Lees verder…

SEMINAR: Circular Economy & IT

Please join: November 22 next: Seminar Circular Economy & IT!

Curious about the last IT-developments in the circular economy?
A sneak peak into concrete applications and use cases?

Get inspired by the stories of:

Learn what IT can do for your circular ambitions!

CIRMAR

Circular Economy & IT Event 22-11-2018

Een circulaire economie kan niet zonder adequate IT-applicaties. Ondersteuning van het materials passport, het samenbrengen van materialen en grondstoffen in een materials bank, ondersteuning van retourlogistiek, het meetbaar maken en visualiseren van de positieve impact van circulaire producten en acties op onder andere de Sustainable Development Goals van de VN.

Op 22 november willen we hier samen met u dieper op ingaan. Na een strategische key note beschouwing zoomen we in op ontwikkelingen in de circulaire economie en de onlosmakelijke, noodzakelijke ondersteuning en kadering van specifieke applicaties in een IT-architectuur. Vervolgens laten we vooral gebruikers aan het woord over hun ervaringen met C_passport®, C_bank®, Caspar, C_reverse en C_dashboard®. Alleen de doener leert! Graag nodigen wij u uit om ervaringen in de praktijk met elkaar te komen delen.

No circular economy without adequate IT applications. Support of a materials passport, joining (raw) materials in a materials bank, reverse logistics support, quantify and visualize the positive impact of circular products and actions to the UN Sustainable Development Goals.

We would be honored to elaborate on these themes together with you on Novermber 22 next. After a strategic key note consideration we will zoom in on the latest developments in the circular economy and the inseparable and necessary support and framework of specific applications in an IT architecture. Then we especially give the floor to users to share their experiences with C_passport®, C_bank®, Caspar, C_reverse and C_dashboard®. Just learning by doing! We kindly invite you to join.

Inspireren en uitdagen

De vakanties zijn begonnen. Graag blikken we even terug op het afgelopen studiejaar, waarin net als in voorgaande jaren weer een grote groep stagiaires zich op een uitgebreid scala aan onderwerpen heeft gestort. Ponthus, FBBasic en Mediatastisch, met al hun samenwerkingsverbanden, dagen elk semester nieuwe stagiaires en afstudeerders, -WO, HBO en MBO- uit om onderwerpen uit te diepen en te ontwikkelen. Dat gebeurt allemaal aan onze (Circularity) Campus in Sittard. Creëren van innovatie en werkgelegenheid is hierbij de leidraad. Jonge mensen en ervaren rotten nieuwsgierig maken, uitdagen en verder helpen in de ontwikkeling!

Een greep uit de onderwerpen die het afgelopen studiejaar door zo’n 18 studenten zijn uitgewerkt (vijf van hen waren afstudeerders).

Op het gebied van Duurzame Inzetbaarheid is een E-Learning tool ontwikkeld en inmiddels in gebruik bij klanten. Voor onze applicaties ter ondersteuning van de circulaire economie zijn nieuwe (business)concepten, maar ook nieuwe en aanvullende software ontwikkeld zoals C_passport®, C_bank en C_reverse, producten van ons dochterbedrijf Cirmar.

Tal van dashboard tools zijn bedacht en doorontwikkeld, voor de vastgoedmarkt, voor Duurzame Inzetbaarheid (SID), maar ook voor de koppeling van duurzaamheids-KPI’s aan de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties (C_dashboard®), inclusief de praktische toepassing bij klanten.

Een groep studenten heeft zich mogen uitleven op een aantal bijzondere website uitdagingen. Zo hebben zij voor verschillende klanten uiteenlopende websites en webshops met diverse functionaliteiten gecreëerd en is er tot slot een site voor vraag en aanbod van ICT-projecten in ontwikkeling.

Een ander team heeft een prototype van een Blockchain voor de identificatie van herwonnen grondstoffen ontwikkeld. Daarnaast is er ook een business case uitgewerkt voor het herwinnen van textielvezels voor een vervolgtoepassing in plaatmateriaal.

Uiteraard is er tegelijkertijd gewerkt aan de fundamenten van de organisaties, zoals diverse informatieanalyses, inweven van GDPR en het inregelen en borgen van internal control voor de dashboards.

Romy heeft gewerkt aan het inzichtelijk maken en verankeren van bedrijfs- en informatieprocessen van de klant, als basis om tot verdere stappen te komen. Zij is inmiddels ons team komen versterken.

“Ponthus daagt je uit om het beste uit jezelf te halen en daarnaast het beste resultaat voor de klant te realiseren” – Romy Posthuma

Marko heeft de implementatie van een E-Learning tool succesvol bij een klant geïmplementeerd en is ook toegetreden tot het team.

“Bij Ponthus kies je zelf een passende stageopdracht bij een klant. Zo leer je de praktijk pas écht kennen” – Marko Pavic

We blikken terug op een fantastische samenwerking met onze opleidingspartners en zien uit naar het komend studiejaar wanneer wederom 9 stagiaires staan te popelen om te mogen starten.

Voor iedereen die heeft bijgedragen aan al deze successen een fantastische zomervakantie toegewenst! Daarnaast wensen wij onze studenten veel succes bij het vervolg van de studies of het starten met een baan. We zijn trots om te mogen aankondigen dat we vijf van deze studenten mogen verwelkomen als collega’s! Zo geven we inhoud aan onze leidraad: het creëren van innovatie en werkgelegenheid!

Blockchain Symposium Zuyd

Vandaag heeft een groep studenten van de Zuyd Hogeschool een Blockchain oplossing gepresenteerd tijdens het Blockchain Symposium op de Brightlands Smart Services Campus.

Het evenement vond plaats op 10 juli met onder andere lectoren Martijn Zoet en Roger Bemelmans.

De studenten werkten aan een opdracht van Cirmar en Ponthus voor klant Veolia.

Limburg Circulair is trots op de prestatie van de studenten!